• Po – Pá 8:30 – 15:30, 543 212 488
  • HOT LINE – 727 894 590
facebook instagram youtube
Kolik to stojí?

Skleněné a nerezové obklady kolem výtahů

Skleněné obklady > Galerie > Skleněné a nerezové obklady kolem výtahů

Skleněné a nerezové obklady kolem výtahů

V nedávné době se naše firma, ve spolupráci se stavební firmou IMOS Brno, podílela na výstavbě nového křídla nemocnice IKEM v Praze.

Hlavním prvkem naší dodávky jsou barevné skleněné obklady portálů výtahů a přilehlého schodiště, dohromady v 6 patrech.

Jako materiál jsme zvolili extra čiré sklo tzv. diamant v tloušťce 6 mm, opatřeno speciální bezpečností fólií tak, abychom splnili bezpečnostní požadavek 2B2.

Barva skleněných obkladů se liší dle podlaží a vždy koresponduje s barvou celého patra nemocnice. Barevnost jednotlivých skel jsme pečlivě vybíraná a vzorovaná tak, abychom co nejvíce vyhověli požadavkům architekta. Rohové spoje skel jsou dle požadavků na bezpečnost opatřená nerezovými profily, abychom zamezili případnému rozbití nárazem do hrany skla, která je u tvrzených skel nejzranitelnější.

Největší výzvou bylo schodiště, kde jsme museli se skleněným obkladem kopírovat jednotlivé schodišťové stupně. Montáž některých skleněných tabulí se na schodišti prováděla v 5metrové výšce za přísných bezpečnostních opatření.

Součástí naší dodávky je také nerezové ostění výtahů, dohromady na 48 portálech.

Jako materiál jsme použili nerezový ohýbaný plech o tloušťce 2 mm. Dle požadavků investora je použita povrchová úprava kartáčovaná nerez. Plechy jsou precizně zaměřeny a vypáleny na laseru s maximální přesností. Montáž proběhla v rámci montáže barevných skel, aby na sebe oba prvky perfektně navazovaly. Styčnou spáru mezi výtahem a nerezovým obkladem jsme dorovnali nerezovým L-profilem, abychom dosáhli maximální přesnosti a estetičnosti.

Požadavek na všechny skleněné a nerezové obklady bylo odsazení od země o 80 mm. Tudíž jsme museli mít všechny naše montované prvky 24hodin od nalepení podložené podpěrami.

Poslední částí naší dodávky jsou stříbrná zrcadla o tloušťce 4mm, do více než 70 místností.  Zrcadla spolu se skleněným a nerezovým obkladem jsou lepena pomocí speciálního lepidla přímo na zeď.

Celá zakázka byla vedena našim nejzkušenějším projektovým manažerem panem Zlámalem, ve spolupráci s celou kanceláří a vlastními montážními týmy.

Jsme rádi, že jsme se mohli podílet na tomto krásném projektu.  

Galerie: