• Po – Pá 8:30 – 15:30, 543 212 488
  • HOT LINE – 727 894 590
facebook instagram youtube
Kolik to stojí?

Poradce – jaký typ skleněného obkladu? Float, Diamant nebo Lacobel?

Skleněné obklady > Informace > Poradce – jaký typ skleněného obkladu? Float, Diamant nebo Lacobel?

Přemýšlíte o skleněném obkladu do kuchyně a nevíte jaký typ skla objednat? Obecně lze rozdělit skla na dva typy z hlediska průhlednosti. Jedná se o čiré (FLOAT) nebo extračiré sklo (DIAMANT).Cenově dostupnější čiré sklo tzv. FLOAT je nazelenalé a zkresluje výslednou barvu. Sklo extračiré tzv. DIAMANT je upraveno tak, že je více průzračné a má tedy minimální zelenkavý nádech. Toto sklo používáme u realizací se světlými odstíny. Zkreslení do zelena se u diamantu téměř neprojeví.
Samozřejmostí je možnost kombinovat oba typy skel se všemi barvami. Oba typy skel prodáváme výhradně tvrzená a mají naprosto stejné mechanické i tepelné vlastnosti. Tvrzená skla jsou až 7x odolnější vůči rozbití oproti obyčejnému sklu. Označují se jako bezpečnostní díky své vlastnosti rozpadnout se při rozbití na malé kostičky.
Objednejte si profesionální zaměření a instalaci skleněného obkladu od naší firmy a vyberte si barvu i typ skla při zaměření u Vás doma.

Níže naleznete stručnou charakteristiku skel používaných pro skleněné obklady:


Tvrzené sklo FLOAT, tloušťky 6 mm, výběr barvy dle RAL/NCS


Float je čiré sklo lakované do barvy dle RAL či NCS. Toto sklo je nazelenalé a zkresluje výslednou barvu. Toto sklo je vhodné použít při výběru tmavších odstínů. Skla Float standardně vyrábíme v délce 3200 mm, za příplatek umíme dodat v délce až 3900mm z jednoho kusu. Skleněné obklady je možno použít za plynový sporák.

Tvrzené sklo DIAMANT, tloušťky 6 mm, výběr barvy dle RAL/NCS


Diamant je extračiré sklo lakováno do barvy dle RAL či NCS. Toto sklo je téměř průhledné a výslednou barvu zkresluje minimálně. Sklo Diamant je nezbytné použít k dosáhnutí sněhově bílé barvy. Sklo diamant doporučujeme i pro pro většinu světlejších odstínů. Skla Diamant standardně vyrábíme v délce 3200 mm, za příplatek umíme dodat v délce až 3900mm z jednoho kusu. Toto sklo je vhodné použít i za plynový sporák.


Obyčejné sklo LACOBEL, tloušťky 4 mm, (dostupné pouze ve standardních barvách)


Lacobel je obyčejné sklo tl. 4 mm, které není tvrzené – bezpečnostní. Je již z výroby lakováno do 14 standardních barev. Lacobel je poměrně špatně odolný vůči mechanickým a tepelným vlivům. Tento typ skla nedoporučujeme pro použití jako obklad do kuchyně, protože můžou samovolně prasknout při kontaktu s horkým hrncem nebo rázem při běžné práci v kuchyni. Sklo Lacobel nelze použít za plynový sporák. Skla Lacobel dodáváme bez záruky proti prasknutí. Sklo Lacobel se používá zejména jako výplň posuvných dveří a dvířek v interiéru. Je možno jej použít i pro obložení stěn prostorách, kde není požadavek na mechanickou a tepelnou odolnost.
Zde můžete vidět na fotografii pro porovnání bílou barvu RAL9003 na skle FLOAT a DIAMANT: